Немає жодної галузі медицини, в якій би не застосовувалися продукти бджільництва — апіпрепарати. Препарати з бджолопродуктів, що включають мед, маточне молочко, бджолине обніжжя, прополіс, квітковий пилок, використовуються для профілактики й оздоровлення організму, недопущення розвитку тяжких захворювань.
Продукція бджільництва — потужний
засіб профілактики захворювань, подарований самою природою.
В магазинах «ПАСІКА».можна придбати натуральні
апі-препарати українських виробників на основі корисних продуктів
бджільництва та фітокомпозицій без втрати їх цінних біологічних якостей від українських компаній «Апіпродукт»
і ТМ «Медок» — Вся продукція сертифікована.
Переглянути перелік всіх апі-фітопрепаратів, які можна придбати в магазинах «ПАСІКА», а також їх фото і опис та цілющі властивості, зручно на нашому сайті https://pasika-medova.yolasite.com/3.php
ПЕРГА БДЖОЛИНА
Бджолиний хліб (перга) – законсервований медово-ферментною сумішшю квітковий пилок – обніжка, складений та утрамбований бджолами у стільники, що пройшов процес пророщування пилкових зерен та законсервований молочнокислим бродінням. Цей тип молочнокислої ферментації схожий на той, що застосовують при виготовленні йогуртів та інших молочнокислих продуктів. Сахароза перетворюється в моносахариди, а потім в молочну кислоту, збільшується вміст вітаміну К, вітамінів групи В.
Весь процес дозрівання перги у вулику триває близько двох тижнів. При цьому бджоли мед підігрівають до 34-35 0 С, прибираючи зайву вологу, наповнюють антимікробними присадками (ферментом інгібіном), виділяють перекис водню з глюкози, що створює нестерпні умові для мікробів. Пилок піддається молочнокислому бродінню, пилкові зерна проростають та сировина перетворюється у високо-живильну білково-ліпідно-вітамінну бджолину їжу – пергу (бджолиний хліб). Водночас прополісова «штукатурка» вулика виділяє феноли, ефірні олії, що створюють «газову камеру», і якій гинуть усі мікроорганізми. Отже, перга є похідним від меду, квіткового пилку та прополісу. Для людського організму вживання перги може бути розглянуто в якості харчової добавки завдяки вмісту поживних речовин. Такої біологічної активності не має жоден натуральний продукт у світі. Пергу можна застосовувати як дієтичний продукт, багатий на білкові речовини, вуглеводи, вітаміни та мікроелементи. Харчова цінність перги у 3 рази вище пилку. Калорійність перги на 100 г – 200 ккал.Цей подарований природою збалансований комплекс вітамінів та амінокислот ідеально підходить більшості людей та засвоюється організмом на 100%. У складі перги виявлено білки, вуглеводи, вітаміни, 16 амінокислот та 13 жирних амінокислот, серед яких незамінні. А за складом вітамінів вона може змагатися з найдорожчими та якісними вітамінними комплексами, що продаються в аптеці. У складі перги вітаміни А, В1 та В2, В6, D, С, Е, Р, а також калій, кальцій, магній, залізо, цинк, натрій та інші мінеральні речовини.
Перга містить в ідеальному співвідношенні калій, магній та кальцій у зв’язаному виді, тому вони добре засвоюються організмом на відміну від синтетичних аналогів. Кальцій завжди знаходиться у взаємодії з фосфором, а відповідає за їх рівновагу в крові вітамін Д. Якщо їх співвідношення порушується, то кальцій береться з кісток. Якщо кальцію мало в організмі, то він може заміщатися стронцієм, оскільки їх молекулярні структури схожі. Але молекулярна решітка стронцію більша, ніж у кальцію. Звідси й з’являються зміни в кістках – «нарости», «ущільнення», «шишки». Магній забезпечує всмоктування кальцію. Калій регулює процес проникнення поживних речовин через клітинні мембрани; сприяє стабілізації кров’яного тиску. Його дефіцит приводить до порушення процесів збудження та гальмування в корі головного мозку.
Як вживати пергу
Бджолина перга гіпоалергенна, її можна приймати щоденно протягом усього свого життя – так роблять багато бджолярів і вирізняються відмінним самопочуттям! Профілактичною дозою буде по 1-2 грама (5-7 штук) три рази на день. Збільшувати цю дозу можна в періоди загострення хвороб або при вірусних атаках. Вживати пергу найкраще за 20-30 хвилин до їжі, але якщо відчуваєте важкість у шлунку, то не вживайте натще, а приймайте через годину після їжі.
Цілющі властивості перги бджолиної
- вітамінізований легкозасвоюваний комплекс на кожен день;
- тонізує організм та забезпечує енергією для життєдіяльності, покращує обмінні процеси і загальний стан організму;
- покращує апетит, при цьому можна розраховувати на здорове схуднення. Є чудовим джерелом поліненасичених жирних кислот;
- сприяє повному зникненню застарілого болю у шлунку, кишечнику та печінці.
- відновлює та нормалізує корисну мікрофлору кишечника, ефективна при порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту та дисбактеріозі.
- очищує кров, нормалізує концентрацію холестерину;
- завдяки вмісту каротиноїдів сприяє покращенню зору, знімає втому очей;
- нормалізує кров’яний тиск, покращує роботу серцевого м’яза, наповнює серцевий м’яз калієм, судини стають більш еластичними, розсмоктуються бляшки;
- зменшує співвідношення глюкози в крові, покращує роботу підшлункової залози.
Зріла перга при оптимальному температурному режимі може зберігатися роками, майже не втрачаючи своїх поживних і цілющих властивостей.
Переглянути перелік всіх бджолопродуктів, які можна придбати в
магазинах «ПАСІКА», а також їх фото і опис та цілющі властивості, зручно
на нашому сайті https://pasika-medova.yolasite.com/2.php
Немає коментарів:
Дописати коментар